Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Mesken İmali Tarifi) İçin Malzemeler
Hamuru için gereçler;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Konut İmali Tarifi) Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu kulak göğsü yumuşaklığında yoğurup üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalamaya bırakıyoruz.
- Üzerine sürmek için yumurtalı karışımı düzgünce çırpılarak hazırlanır.
- Mayalanmış olan hamuru 2 adet beze yapalım.
- Fırın kâğıdın üzerine hamuru koyalım hamurun üzerine yumurtalı karışımı yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı koyup elimizlele yavaş yavaş parmak uçları ile açalım.
- Pide halini parmaklarınızın ucu ile şekillendirelim.
- Üzerine susam ve çörekotu serpiştirip tepsiye alalım ve tepside ılık bir ortamda 10 dakika bekletelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derecede fırında pişirilir.
- Not: pideleri yaptıktan sonra tepside 10 yada 15 dakika kabarmasını bekleyelim.
- 220 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.Fırın çok sıcak olması kıymetli.
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Konut İmali Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı













