Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)

Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Mesken İmali Tarifi) İçin Malzemeler

Hamuru için gereçler;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Konut İmali Tarifi) Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu kulak göğsü yumuşaklığında yoğurup üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalamaya bırakıyoruz.
  2. Üzerine sürmek için yumurtalı karışımı düzgünce çırpılarak hazırlanır.
  3. Mayalanmış olan hamuru 2 adet beze yapalım.
  4. Fırın kâğıdın üzerine hamuru koyalım hamurun üzerine yumurtalı karışımı yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı koyup elimizlele yavaş yavaş parmak uçları ile açalım.
  5. Pide halini parmaklarınızın ucu ile şekillendirelim.
  6. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirip tepsiye alalım ve tepside ılık bir ortamda 10 dakika bekletelim.
  7. Önceden ısıtılmış 220 derecede fırında pişirilir.
  8. Not: pideleri yaptıktan sonra tepside 10 yada 15 dakika kabarmasını bekleyelim.
  9. 220 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.Fırın çok sıcak olması kıymetli.

Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Konut İmali Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Pizza
Fırında Kolay Adana Köfte
İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Çok Lezzetli Tavuk Güveci
Sebzeli Airfryer Kebabı
Şekersiz Pişmeyen Leblebi Kurabiye
Hdabla | © 2025 |