Ramazan Pidesi (Ev Usulü)

Ramazan Pidesi (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • Çörek otu
  • Susam

Ramazan Pidesi (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, tuz, şeker ve bütün sıvı materyaller şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Un denetimli bir biçimde ek edilir.
  3. Yumuşak bir hamur olması gerekir.
  4. Hamurun üzerini streçleyip pak bir örtü ile örtülür.
  5. Mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
  6. Hazır olan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
  7. El ile bastırarak yuvarlak olacak halde açılır.
  8. Üzerine yumurtalı yoğurt karışımı dökülür.
  9. Parmak uçları ile bastırarak kare kare şekillendirilir.
  10. Çörek otu ve susam serpilir.
  11. Tepside tekrar mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
  12. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında üzeri kızarana kadar denetimli pişirilir. Afiyet olsun.

Ramazan Pidesi (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Kumkat Reçeli
Islak Kurabiye Tarifi
Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı
Portakallı Tart Kek
Lazanya Çorbası
Hdabla | © 2025 |