Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüm 200 ml
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker- maya için tamamen
- 4 su bardağı un
- Tuz
Şifası için;
- Yarım çay bardağının yarısı kadar sıcak su
- Yarım çay bardağının yarısı kadar soğuk su
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Susam ve çörekotu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ben yarım ölçü yaptım fotoğraflarda o yüzden bir tane görüyorsunuz.
- Suyumu ve sütümü karıştırma kabına aldım.
- Üzerine mayamı ve toz şekerimi ekledim, çırptım.
- Daha sonra unu üzerine yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla hamurumu yoğurdum. (unu eklerken tuz ekledim, biliyorsunuz daha öncesinde tuzu eklersek mayanın etkinleşmesini bazen geciktirir bazen de engelleriz. ).
- Yoğurduğum hamurumu üzerini kapatıp bir on dakka dinlendirdikten sonra mayalanmaya başlayan hamurumu yağladığımı spatulamla tekrar yoğurdum.
- Un serptiğim yağlı kağıdım üzerine aldım ve elimden geldiğince hamurumu yuvarladım. (üzerine yoğurma kasemi kapattım lakin siz daha büyük bir kase kapatın kesinlikle. )
- Üzerine tekrar bir örtü serip mayalanmasını bekledim. Bu süreç yaklaşık 1 saat 20 dk aldı.
- Güzelce kabaran hamurum için evvel fırınımı ısıttım. (maksimum ayarda alt üst fonksiyonunda) sonra şifasını hazırladım.
- Hazırladığım şifadan iki yemek kaşığı hamuruma döküp elimle form verdim.
- En son üzerine çörekotu ve susam dökerek ısısını 200 dereceye düşürdüğüm fırınımda kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










