Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su (400ml)
  • 1 paket instant maya (5gr)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Üzeri için sos;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam yahut çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri ekleyelim ,güzelce karıştıralım .
  2. Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ve yoğuralım .
  3. Hamurumuz cıvık olacak en az 1 saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru iki beze haline getirelim, çokça un kullanalım .
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım ve bir tane bezeyi üstüne koyalım ve yeniden 20 dakika mayalandıralım.
  6. Sonra sosumuzu hazırlayalım pidemizin üstüne dökelim ve yavaşça pidemize hal verelim ve tekrar bir 10 dakika daha mayalandıralım.
  7. Üstüne çörek oru yahut susam ekleyelim ve 200 derecede ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋😋😋.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Soslu Tavuk Salatası
Etli Nohut Yemeği
En İyi Dubai Çikolatası (Videolu)
Köfteli Hünkar Beğendi (Videolu)
Kedidilli Triliçe
Tavuk Köftesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet