Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su (400ml)
- 1 paket instant maya (5gr)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Üzeri için sos;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam yahut çörek otu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri ekleyelim ,güzelce karıştıralım .
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ve yoğuralım .
- Hamurumuz cıvık olacak en az 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru iki beze haline getirelim, çokça un kullanalım .
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım ve bir tane bezeyi üstüne koyalım ve yeniden 20 dakika mayalandıralım.
- Sonra sosumuzu hazırlayalım pidemizin üstüne dökelim ve yavaşça pidemize hal verelim ve tekrar bir 10 dakika daha mayalandıralım.
- Üstüne çörek oru yahut susam ekleyelim ve 200 derecede ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋😋😋.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











