Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, maya ve şekeri karıştırma kabına alalım yeterlice karıştıralım, bu biçimde 10 dakika bekletelim maya aktifleşene kadar.
- 10 dakika bekledikten sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim akabinde tuzu ekleyelim ve karıştıralım çok cıvık bir hamur olacak ele yapışan bir hamur muhakkak un eklemeyelim.
- Eğer hamur elinize yapıştıysa elinizi yıkayın sonra kuruladıktan sonra tekrar hamuru yoğurabilirsiniz bu sefer hamur elinize yapışmayacaktır ancak şayet un eklerseniz hamur katılaşacak güzel kabarmaz.
- Hamur güzelce yoğurulduktan sonra dilerseniz dört kesime bölüp (diğer tepsilerim dolu olduğu için bir tepsiye sıkıştırmak zorunda kaldım) tepsiye koyun üzerini bezle örtün mayalanmaya bırakın.
- 20 dakika ya da 25 dakika uygunca kabardıktan sonra yumurtayla yoğurdu güzelce çırpıp, üzerine sürelim ve elimizle pide hali verelim. Çörek otu ve susam serpelim üzerine.
- Önceden ısıtılmış 180°’de fırında üzeri kızarana kadar ve altı pişene kadar pişiriyoruz. Müddet her fırında farklılık gösterebiliyor afiyet olsun deneyecek olanlara💫
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










