Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

(su bardağım 200 ml)

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 0.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Şekil vermek için;

  • 6 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • ️️Susam

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı karıştırın.
  2. Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip karıştırın.
  3. En sonunda unuda ekleyip ➡️10 dakıka yoğurun.
  4. Üzeri kapalı 40 dakika mayalandırın.
  5. Yağlı kağıtlı tepsiye hafif un serpin.
  6. Hamuru tepsiye koyun ve üzerinede hafif un serpin.
  7. Elinizle yuvarlak ( ne çok ince nede çok kalın) olacak biçimde açın.
  8. Parmağınızı daima sulu un karışıma batırıp hamura pide formu verin.
  9. Üzeri kapalı 30 dakika daha dinlendirin.
  10. Sonra form verdiğiniz yerlere çatalla tekrar biçim verin. ( pişince kaybolmasın)
  11. Üzerine yumurta, yoğurt, yağ karışımının hepsini sürün ve susam serpin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ( bende 22 dak. Sürdü).
  13. En sonunda pak mutfak bezine sarın. Afiyet olsun🤍.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Tam Ölçülü Browni
Ispanaklı Mantarlı Pizza
Ayvalı Pancar Salatası
Elmalı Kurabiye
Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet