Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
(su bardağım 200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt
- 0.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Şekil vermek için;
- 6 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- ️️Susam
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı karıştırın.
- Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip karıştırın.
- En sonunda unuda ekleyip ➡️10 dakıka yoğurun.
- Üzeri kapalı 40 dakika mayalandırın.
- Yağlı kağıtlı tepsiye hafif un serpin.
- Hamuru tepsiye koyun ve üzerinede hafif un serpin.
- Elinizle yuvarlak ( ne çok ince nede çok kalın) olacak biçimde açın.
- Parmağınızı daima sulu un karışıma batırıp hamura pide formu verin.
- Üzeri kapalı 30 dakika daha dinlendirin.
- Sonra form verdiğiniz yerlere çatalla tekrar biçim verin. ( pişince kaybolmasın)
- Üzerine yumurta, yoğurt, yağ karışımının hepsini sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ( bende 22 dak. Sürdü).
- En sonunda pak mutfak bezine sarın. Afiyet olsun🤍.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


