Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, su, süt, yağ ve şekeri karıştıralım denetimli biçimde unu ve tuzu ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak hamur elde edelim 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurumuzu tepsiye alıp, 25 dakika da tepsi mayasında bırakıp, şekillendirelim.
  3. Şekillendirdiğimiz pidemize ayırdığımız yumurta sarısının için bir yemek kaşığıda süt ekleyip, sürelim.
  4. Hazırladığımız pidemizi evvelce ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not:Bu ölçülerden 2 adet pide çıkmaktadır.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancarlı Roka Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köri Tavuklu Börek
Şişte Tavuk Tarifi
Triliçe (Büyük Boy)
Soğan Yahnisi
Çıtır Kadayıflı Kurabiye
Haşhaşlı Çörek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.