Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak un
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, su, süt, yağ ve şekeri karıştıralım denetimli biçimde unu ve tuzu ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak hamur elde edelim 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu tepsiye alıp, 25 dakika da tepsi mayasında bırakıp, şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz pidemize ayırdığımız yumurta sarısının için bir yemek kaşığıda süt ekleyip, sürelim.
- Hazırladığımız pidemizi evvelce ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not:Bu ölçülerden 2 adet pide çıkmaktadır.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



