Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su (600 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Galeta unu

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ramazan pidesi hazırlamak için yoğurma kabına un, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
  2. Ortasına ılık suyu ek edip, yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Toparlanan hamurumuzun üzerini örtelim ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanıp iki katına çıkan hamurun havasını alalım. un serptiğimiz tezgâha alarak, tekrar toparlayalım.
  5. Ardından hamurumuzu sekiz eşit modüle keselim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  6. Fırın tepsisinin tabanına galeta unu serpelim.
  7. Hazırladığımız bezelerimizi tepsiye alıp, üzerlerini örttükten sonra 20 dakika bekletelim.
  8. Sosu için bir kapta yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
  9. Mayası gelen bezelerimizin üzerine elimizle bastırarak genişletelim.
  10. Hazırladığımız sostan sürüp parmaklarımızla bastırarak pide halini verelim.
  11. Son olarak pidelerimizin üzerine susam ve çörek otu serpelim, 20 dakika daha mayalanmaya bırakalım.
  12. Önceden ısıttığımız 230 °c fırında, 3d sıcak hava programında, 15-20 dakika pişirelim.
  13. Sürenin sonunda her yeri eşit pişen ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Cips
Fırında Somon
Soslu Balcan Kebabı
Fit Puding
Etimekli Közleme Tarifi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet