Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su (600 ml)
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Galeta unu
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
- Susam
- Çörekotu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ramazan pidesi hazırlamak için yoğurma kabına un, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
- Ortasına ılık suyu ek edip, yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Toparlanan hamurumuzun üzerini örtelim ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanıp iki katına çıkan hamurun havasını alalım. un serptiğimiz tezgâha alarak, tekrar toparlayalım.
- Ardından hamurumuzu sekiz eşit modüle keselim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Fırın tepsisinin tabanına galeta unu serpelim.
- Hazırladığımız bezelerimizi tepsiye alıp, üzerlerini örttükten sonra 20 dakika bekletelim.
- Sosu için bir kapta yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
- Mayası gelen bezelerimizin üzerine elimizle bastırarak genişletelim.
- Hazırladığımız sostan sürüp parmaklarımızla bastırarak pide halini verelim.
- Son olarak pidelerimizin üzerine susam ve çörek otu serpelim, 20 dakika daha mayalanmaya bırakalım.
- Önceden ısıttığımız 230 °c fırında, 3d sıcak hava programında, 15-20 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda her yeri eşit pişen ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


