Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)

Ramazan İçin Konutta Ekmek (Ayçiçekli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ekmeklik un
  • 1 su bardağı çavdar unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu (bardak 200ml)
  • 1 çay bardağı ayçiçeği çekirdeği içi
  • 1 kahve fincanı dolusu çuva tohumu
  • 1 paket toz maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su

Ramazan İçin Meskende Ekmek (Ayçiçekli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım bardak ılık suyla 1 tatlı kaşığı şeker koyarak mayayı ıslatalım.
  2. Yoğurma kabına unları koyup karıştıralım.
  3. Islattığımız mayayı yoğurdu tuzu ılık suyunu da ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım.
  4. Hamura ayçiçek çekirdeği ve çuva tohumunu da koyarak karıştırarak bir saat mayalandırmaya bırakalım.
  5. Hamurumuz mayalanınca 2 yahut 3 tane kalıbın içini yağlayarak hamurumuzu kalıplara koyalım.Tekrar mayalandırmaya bırakalım.
  6. Kalıplarda da yeterlice kabaran hamurumuzu ısıttığımız 200 derecelik fırında 30 dakika kadar altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim.
  7. Ekmeğimiz piştikten sonra düzgünce soğuyunca dilimleyip derin dondurucuya kaldıralım.(ekmeğin içine isterseniz ceviz kırığı da koyabilirsiniz çok lezzetli ve hoş olur).

Ramazan İçin Meskende Ekmek (Ayçiçekli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kız Pastası
Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten
Artan Kekten 5 Dakikada Rulo Pasta
Buzluk İçin Muhteşem Katmer
Ayva Tatlısı
Tarator
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet