Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)

Ramazan İçin Konutta Ekmek (Ayçiçekli) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ekmeklik un
- 1 su bardağı çavdar unu
- 1 su bardağı tam buğday unu (bardak 200ml)
- 1 çay bardağı ayçiçeği çekirdeği içi
- 1 kahve fincanı dolusu çuva tohumu
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı ılık su
Ramazan İçin Meskende Ekmek (Ayçiçekli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım bardak ılık suyla 1 tatlı kaşığı şeker koyarak mayayı ıslatalım.
- Yoğurma kabına unları koyup karıştıralım.
- Islattığımız mayayı yoğurdu tuzu ılık suyunu da ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım.
- Hamura ayçiçek çekirdeği ve çuva tohumunu da koyarak karıştırarak bir saat mayalandırmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanınca 2 yahut 3 tane kalıbın içini yağlayarak hamurumuzu kalıplara koyalım.Tekrar mayalandırmaya bırakalım.
- Kalıplarda da yeterlice kabaran hamurumuzu ısıttığımız 200 derecelik fırında 30 dakika kadar altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim.
- Ekmeğimiz piştikten sonra düzgünce soğuyunca dilimleyip derin dondurucuya kaldıralım.(ekmeğin içine isterseniz ceviz kırığı da koyabilirsiniz çok lezzetli ve hoş olur).
Ramazan İçin Meskende Ekmek (Ayçiçekli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





