Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek

Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı balkabağı püresi
- 1 adet muz
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 2 su bardağı tam buğday unu yahut yulaf unu (ben yulafı çektim un haline getirdim)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 dolu yemek kaşığı dut şekeri (şart değil ben daha tatlı aroma olması için kullandım siz dilerseniz fıstık ezmesi ya da pekmez kullanabilirsiniz.)
- Çekilmiş ceviz
- Kuru üzüm (evde ne varsa içine kuruyemiş koyabilirsiniz)
Üzeri için;
- Bitter çikolata parçacıkları
- 1 tatlı kaşığı dut şekeri
Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balkabaklarını haşlıyoruz ve haşlanan kabakları çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriyoruz.
- Sonrasında bir kapta süt, zeytinyağ, yumurta, dut şekeri ve vanilyayı koyup mikserle çırpıyoruz.
- Ardından muzu çatal yardımıyla eziyoruz ve ezilmiş balkabakları ile kabın içine alıyoruz.
- Ardından un, tarçın, zencefil, kabartma tozu, ceviz ekliyor ve çırpıyoruz.
- En son una buladığımız kuru üzümleri (dibe batmaması için una buluyoruz) de harca ekleyip karıştırıp yağlı kağıt serili kalıba döküyoruz ve üzerine bitter çikolata parçacıkları ve dut şekeri serpip fırına veriyoruz.
- Kontrollü bir formda 180 derecede 30 dk boyunca pişiriyoruz.
- Servis ederken üzerine tahin de gezdirebilirsiniz lezzeti daha da arttırıyor. Afiyet olsun! 🧚.
Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
