Püreli Sebzeli Tavuk

Püreli Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 pk tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 8-9 adet mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- Toz biber
- Kekik
- Tuz
Püre için;
- 5 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar yada beşamel sos
Püreli Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alalım.
- Tavukları doğrayıp yumuşayana kadar soteleyelim.
- Ardından soğan ve biberleri ek edelim.
- 5-6 dakika kavurup mantarları ek edelim.
- Mantarlarda yumuşadıktan sonra baharat ve salçayı ek edip kavuralım.
- 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 3-4 dakıka suyunu çektirip ocaktan alalım.
- Patatesleri haşlayalım. Sıcakken tereyağ ve tuzu ekleyip edelim. Borcama yayalım.
- Tavuk harcı üzerine yayalım.
- En üst kısma kaşar rendeleyip 190 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Püreli Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





