Püreli Köfte

Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
  2. Daha sonra haşlanan patatesi güzelce ezerek içine kaşarı, tereyağı ve tuzu ek ediyoruz.
  3. Karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Daha sonra köftesini hazırlıyoruz ve ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  5. Hazırladığımız köfteleri tavada bir ölçü kızartıyoruz.
  6. Daha sonra güveç kabına aldığımız patates püresinin üstüne evvel biraz kaşar ekliyoruz daha sonra üstüne köfteleri yerleştiriyoruz.
  7. Üstünde biraz tereyağı gezdirdikten sonra salça sosunu da ek ediyoruz.
  8. Son olarak üstüne bir ölçü daha kaşar ekliyoruz ve daha sonra evvelce ısıtılmış fırına veriyoruz.
  9. 200 derecede alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Sade Kek
Meyveli Yaz Pastası
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Bol Malzemeli Pizza
Limon Soslu Soğan Salatası (Tiktokta Viral)
Sağlıklı Smoothie
Hdabla | © 2025 |