Püreli Köfte
Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
- Daha sonra haşlanan patatesi güzelce ezerek içine kaşarı, tereyağı ve tuzu ek ediyoruz.
- Karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra köftesini hazırlıyoruz ve ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
- Hazırladığımız köfteleri tavada bir ölçü kızartıyoruz.
- Daha sonra güveç kabına aldığımız patates püresinin üstüne evvel biraz kaşar ekliyoruz daha sonra üstüne köfteleri yerleştiriyoruz.
- Üstünde biraz tereyağı gezdirdikten sonra salça sosunu da ek ediyoruz.
- Son olarak üstüne bir ölçü daha kaşar ekliyoruz ve daha sonra evvelce ısıtılmış fırına veriyoruz.
- 200 derecede alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














