Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek

Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çimdik çok az tuz
  • 1 küçük çay bardağı pul çikolata

Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında yumurtaların üzerine tuzu serpelim 2-3dk mikserle çırpalım ,sonra şekeri koyalım beş dk daha çırpalım ,ılık sütü ekleyip beş dk çırpalım, yağı ekleyip karıştıralım. Unu eleyerek yavaş yavaş döküp karıştıralım.
  2. Vanilya, kabartma tozu koyalım üzerine portakal suyu ek edip iki üç dk karıştıralım, portakal kabuğunu rendesi koyalım karıştıralım, pul çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına harcı dökelim, evvelce ısıtılmış fırında 180derecede 35-40dk pişirelim. Kek fırındayeken fırının kapağını hiç açmayalım. Afiyet olsun.

Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake (Püf Noktalarıyla)
Waffle
Kremalı Meyveli Kek
Muzlu Borcam Pastası
Kıymalı Biber Dolması
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü)
Hdabla | © 2025 |