Puf Puf Yoğurtlu Pişi

Puf Puf Yoğurtlu Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (ılık)
  • 1,5 su bardağı yoğurt (ılık)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yada 5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Puf Puf Yoğurtlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurtayı kıralım.
  2. Üzerine yoğurdu,tuzunu kabartma tozunu ve karbonati içine ekleyip karıştıralım.
  3. Yoğurt ve yumurta kesinlikle oda ısısında olmalı.
  4. Sonra yavaş yavaş ununu ek edip yoğurmaya başlayalım 4 bardak undan sonra denetimli koyalım, hamur ele biraz yapışsın sert olmasın.
  5. Yumuşak bir hamur olmalı.
  6. Tezgaha çok az un serpelim,oklava ile açalım ,yarım santim kalınlık kâfi. Çok ince olmasın.
  7. Hamuru bıçak yardımıyla istediğimiz formda kibrit kutusu büyüklüğünde kesim parça keselim.
  8. Sıvıyağ da orta yükseklikte sıcaklik ayarında hiç başından ayrılmadan gerili önlü kızartalim.
  9. Havlu kağıt üzerine koyalım.
  10. Sıcak sıcak çayin yanında servis yapın afiyet olsun 🥰.

Puf Puf Yoğurtlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Kremalı Somon
Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu
Beş Çayı Menüsü
Kavanoz Kurabiyesi
Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça
Panna Cotta
Hdabla | © 2025 |