Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5-6 su bardağı un
İç harcı için;
- Patates
- Lor peynir ya da kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu yahut susam
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta, süt, su, sıvı yağ, şeker ve instant mayayı alarak bi spatula ile karıştıralım.
- Üzerine denetimli formda unu ve tuzu ekleyerek spatula ile karıştırıp sonra hamur toplanana kadar yoğuralım.
- Kıvam alan hamurumuzunn üzerini streç sinema ile kapatıp sararak yaklaşık 1. 5 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Eğer vaktiniz yoksa fırında 50°c sıcaklıkta 45 dk mayalandırabilirsiniz.
- Mayalanan hamuru tezgaha alalım bi kaç kere yoğuralım havasını aldıralım. 20 eşit bezeye ayıralım dilerseniz daha küçük isterseniz 25 bezeye kadar çıkarabilirsiniz.
- Bezelerimizi açalım ve istediğimiz iç harcından koyup kapatalım.
- Fırın tepsinize dizdiğimiz poğaçalarımızı 50°c fırında yaklaşık 15-20 dakika mayalandırmaya bırakalım. Dilerseniz tepsinin üzerini kapatalım 45 dakika oda sıcaklığındada bekletebilirsiniz.
- Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı çörek otu yahut susam atabilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 180°c fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dk pişirelim.
- Poğaçalarımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🎀.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



