Puf Puf Pişi Tarifi

Puf Puf Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un(ölçü una nazaran değişebilir)
Kızartmak için ;
- Sıvıyağ
Puf Puf Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Ele hafif yapışan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.!unu fazla olur, hamur ele yapışmayan kıvamda olursa şayet pişi sert olur. !.
- Un serptiğimiz tezgaha iki kesime böldüğümüz hamurun birinci modülünü alıyoruz.
- Oklava yada merdane yardımıyla orta kalınlıkta açıyoruz.
- Açtığımız hamurdan çay bardağının ağzıyla daireler çıkarıyoruz.
- Çıkardığımız modülleri kızgın yağda önlü artlı kızartıyoruz.
- Kızarttığımız pişileri havlu kağıt serdiğimiz ş km tabağımıza alıyoruz.
- Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz ve olağanüstü lezzetiyle pişimiz hazır. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Puf Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





