Puf Puf Pamuk Gibi Poğaça

Puf Puf Pamuk Üzere Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5,5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
Arası için:
- Kaşar peyniri (dere otu yahut maydanoz da eklenebilir)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Puf Puf Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta beyazını alalım ,süt sıvı yağ,ılık su,maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş kıvamı alana kadar ekleyelim tuzuda ekleyip ıspatula ile karıştıralım.
- Katılaştıktan sonra tezgaha alıp yoğuralım.
- Kıvamını alan hamurumuzu tekrar kaba alarak streçleyip pak bir örtü ile saralım.
(1,5- 2 saat mayalanmaya bırakalım). - Dinlendirdikten sonra hazır olan hamuruzu alalım.
- Tezgaha un serpip havası çıkması için 2-3 defa daha yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra 20 eşit kesime ayıralım ve elimizde beze haline getirelim.
- Bezenin birini alarak elimizle yavaşça genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım.
- Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Fırın tepsisine pişirme kaıdı serelim(veya yeterlice yağlayalım).
- Hazırladığımız poğaçaları dizelim.(tepsi mayalanması için 10-15dk tepside üstü kapalı bekletelim).
- Son olarak çörek otu yahut susam dökerek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında 15- 20 dakika kadar denetimli bir halde pişmeye bırakalım. (her fırında ayar farklı denetimli pişirelim).
- Pişdikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca servise hazır.
Afiyet olsun.
Puf Puf Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





