Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek

Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
- Çeçil peyniri
- Kaşar peynir
- 2 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu ( kızılay erzincan)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için çeçil peynirini ve kaşar peynirini küçük küçük doğruyoruz. Doğranan peynirlerin üstüne süt ve sodamızı döküyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz. Tuz ve pulbiberi de ekliyoruz.
- Tezgaha üçgen yufkayı alıp geniş kısma hazırladığımız iç harcı dolduruyoruz (çok koymayalım yırtılmaması ve taşmaması için)
- Yufkanın tamamına harcın suyunu gezdirelim. Yufkanın geniş kısmından kenarları içe hakikat kıvırarak saralım. Bu süreci tüm harç bitene kadar yapalım.
- Hazırlanan börekleri buzdolabında 15 dakika dinlendirelim (dinlendirmeden de yapabilirsiniz)
- Bir tavaya sıvı yağ alalım ve börekleri kızartalım. Afiyet olsun….
Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
