Puf Poğaça
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birisinin akını üzeri için ayırın)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 6-7 su bardağı ortası un
- Tereyağ
Bardak ölçüm 200 ml
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı materyallerin hepsini karıştıralım.
- Un ve mayayı ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Hamur 2 kat kabarınca tezgahı yağlayalım ve bezelere bölelim.
- Bezeleri yuvarlayalım ve çay tabağı boyutu elimizle açıp içine çok az tereyağ sürüp istediğimiz içten ekleyip baş parmağımız ile poğaça formunu verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece pişirelim.
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













