Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 yahut 5,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak süt,su ve mayayı yüksek periyotta çırpıp 15 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Sonrasında kalan materyalleri yavaş yavaş ekleyip 1 saat mayalıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuza formumuzu veriyoruz. Evvelce ayarladığımız 50 derecelik fırında 20 dakika kadar bekletiyoruz (kabarması için).
  4. Son olarak fırından alıp üzerine yumurta sürüp tekrardan fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun:).

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damat Pastası
Fırında Köfteli Sebze (Videolu)
Evde Hazırlanmış Pane Harçlı Tavuk
Çörek Otlu Kurabiye
Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Hdabla | © 2025 |