Puf Poğaça
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (akı içine sarısını yüzü için)
- 1 paket kurumaya
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- Peynir
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını açıp sütü, suyu, mayayı ,şekeri ekleyip karıştıralım.
- Tuzu ,tereyağı ekleyip güzelce yoğuralım.
- Üzerini örtüp 45 dakika mayalandıralım .
- Hamurdan 20 modül beze yapalım, tezgahta açıp peynirini koyup güzelce kapatıp yuvarlayalım ki pişerken peynir sızmasın.
- Yağlanmış tepsiye dizip üzerini örtüp 15 dakika kadar tepside beklesin yüzüne ayırdığımız yumurta sarısını çırpıp fırçayla sürelim.
- Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim yaklaşık 35 dakika.
- Not:arzuya nazaran iç harcını zeytin koyabilirsiniz bir kısmını zeytinli yaptım.
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















