Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket toz puding
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Beyaz çikolata
- Antep fıstığı
Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı bir kaba alın.
- Sıvıyağ,yumurta ve toz pudingi ekleyin.
- Üzerine nişasta ve unu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu kesinlikle denetimli ekleyin, farklılıklar olabilir, yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Yuvarlak form verip 180 derecede pembeleşene kadar pişirin, sakın kızartmayın, pişme mühletini fırınıza nazaran belirleyin yaklaşık 25 dk .
- Soğuyan kurabiyeleri benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata ve fıstığa batırın.
- Süsleme sizin hayal gücünüze kalmış.
Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
























