Profitrol

Profitrol Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamuru için materyaller: 2 su bardağı su
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Krema için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı süt kreması (isteğe bağlı )

Sos için;

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da tercih edilirse ikinci bir sos olarak
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Profitrol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; su ve margarin birlikte kaynatılır elenmiş un ek edilir ,ateş kısılarak karıştıra karıştıra hamur kıvamına getirilir ılıması için bekletilir.
  2. Ilınan hamura yumurtalar kırılarak karıştırılır bu evrede pürüzsüz olması için mikser kullanılabilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla yahut krema torbasında ceviz büyüklüğünde hamurlar sıkılır 200 derece fırında pişirilir.
  3. Pişen hamurlar fırında bir mühlet bekletilerek kurutulur.
  4. Krema için; yumurta, şeker, un ve süt birlikte karıştırılarak yoğunlaşıncaya kadar pişirilir, ateş kapatılıp vanilya eklenir, 2 yemek kaşığı süt kreması eklenip mikserle karıştırılır (krema daha yumuşak kıvama kavuşur) hamurların alt kısmı çay kaşığı yardımıyla açılır içine hazırlanan krema doldurulur.
  5. Üzeri için bitter çikolata benmari yolu eritilir, yağ eklenerek parlaklık sağlanır krema dolgulu hamurların üzeri kaplanır.
  6. Tahinli sos kullanılmak istenirse 1 su bardağı şeker 1 bardak suda eritilip tahinle karıştırılır krema dolgulu hamurların üzeri kaplanır istenirse fındık,hindistan cevizi üzere materyallerle süsleme yapılır afiyet olsun!.

Profitrol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Sarımsak Mezesi
Elmalı Kek
Tavuklu Milföy Çanağı
Fırında Köfte Patates
Kaşık Pastası
Hdabla | © 2025 |