Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)

Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
- 2 çay bardağı un
- 4 adet yumurta
İç muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Üzerine;
- Eritilmiş çikolata 80 gram
Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, sıvı yağ ve tuz tencereye alınır, kaynayınca un ek edilip orta ateşte hamur kıvam alana kadar karıştırılır.
- Hamur ılıyınca tek tek yumurta ek edilip çırpılır.
- Sıkma torbasına doldurulur.
- Bir tepsi profiterol bir tepsi ekler olacak halde hamuru tepsilere hisse ediyoruz.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Muhallebi için tereyağı vanilya ve toz krem şanti hariç öbür tüm gereçleri tencereye alıyoruz.
- Pişince vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Soğumaya başlayınca krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
- Pişen ekler ve profiterole muhallebi dolduruyoruz.
- Erittiğimiz çikolataya batırıyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





