Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye su, şeker, tuz ve tereyağını alın.
- Eriyince unu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Hamur toparlandığında süratli bir biçimde karıştırarak birkaç dakika ocakta pişirin.
- Ocaktan aldığımız hamuru diğer bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur soğuduktan sonra üzerine teker teker yumurtaları ekleyip yedirelim.
- Yumurtalardan birini kırıp hamura yedirip sonra başkasını eklemelisiniz.
- Tepsimize yağlı kağıt serin.
- Üzerine hamurlarınızı kaşık yardımıyla yahut sıkma torbasıyla biçim verebilirsiniz.
- Hamuru aralıklı sıkın.
- Piştiğinde iki katına çıkacak bunu hesap ederek aralık bırakın.
- Tepside hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derce fırında (alt üst ayarda) yaklaşık 30 dk pişirin.
- Hamurlar pembe rengi aldığında fırını kapatın ve profiterol hamurunu içerisinde 10 dk bekletin(fırın kapağı kapalı)bu şekilde hamurunuz sönmez.
- Daha sonra çıkartıp soğuması için kenarda bekletin.
- Muhallebisi için yumurta, nişasta, un, şekeri ve sütü tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin.
- Göz göz olduğunda ocaktan alın. İçerisine tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Soğuması için üzerine kremayla temas edecek şekilde strec koyup bekletin.
- Tamamen soğuduğunda profiterol topları bir bıçak yardımıyla ortadan kesin ve kremasını içine kaşık ve sıkma torbasıyla yerleştirin.
- Son olarak üzerine hazır çikolata sosu hazırlayın. Dilediğiniz biçimde ekleyerek afiyetle tüketin. 🍽️.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

