Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)

Profiterol kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye su, şeker, tuz ve tereyağını alın.
  2. Eriyince unu ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Hamur toparlandığında süratli bir biçimde karıştırarak birkaç dakika ocakta pişirin.
  4. Ocaktan aldığımız hamuru diğer bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
  5. Hamur soğuduktan sonra üzerine teker teker yumurtaları ekleyip yedirelim.
  6. Yumurtalardan birini kırıp hamura yedirip sonra başkasını eklemelisiniz.
  7. Tepsimize yağlı kağıt serin.
  8. Üzerine hamurlarınızı kaşık yardımıyla yahut sıkma torbasıyla biçim verebilirsiniz.
  9. Hamuru aralıklı sıkın.
  10. Piştiğinde iki katına çıkacak bunu hesap ederek aralık bırakın.
  11. Tepside hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derce fırında (alt üst ayarda) yaklaşık 30 dk pişirin.
  12. Hamurlar pembe rengi aldığında fırını kapatın ve profiterol hamurunu içerisinde 10 dk bekletin(fırın kapağı kapalı)bu şekilde hamurunuz sönmez.
  13. Daha sonra çıkartıp soğuması için kenarda bekletin.
  14. Muhallebisi için yumurta, nişasta, un, şekeri ve sütü tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin.
  15. Göz göz olduğunda ocaktan alın. İçerisine tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
  16. Soğuması için üzerine kremayla temas edecek şekilde strec koyup bekletin.
  17. Tamamen soğuduğunda profiterol topları bir bıçak yardımıyla ortadan kesin ve kremasını içine kaşık ve sıkma torbasıyla yerleştirin.
  18. Son olarak üzerine hazır çikolata sosu hazırlayın. Dilediğiniz biçimde ekleyerek afiyetle tüketin. 🍽️.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava
Karnabahar Kızartması
Garnitürlü Patates Salatası
Zeytinyağlı Yaprak Sarması️
Patates Püreli Çanak Köfte
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet