Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket krema
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için su ve tereyağını tencereye alıp hafif kaynayınca ulu ekleyelim.
- Topak kalmaması için daima karıştırıyoruz. Kıvamı helva üzere olmalı.
- Ocağın altını kapatıp öbür bir kaba alalım.
- Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
- Kremamsı bir kıvamı oluyor.
- Hazır olan hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Krema için tencereye süt, tereyağı ve şekerin yarısını alıp karıştırıyorum.
- Ayrı bir kasede yumurta nişasta ve kalan şekeri alıp çırpalım.
- Süt kaynadıktan sonra bir kepçe kaseye alıyorum.
- İyice çırptıktan sonra tencereye ek ediyorum.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp 1 paket vanilya ekliyorum.
- Soğuyana kadar orta ara karıştırıyorum.
- Ardından yarım paket kremayı ekleyip mikserle çırpıyorum.
- Pişen hamurları fırından alıp hafif delerek içlerine krema dolduruyorum.
- Son olarak benmari erittiğimiz çikolatayı üzerine döküyoruz.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

