Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket krema
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için su ve tereyağını tencereye alıp hafif kaynayınca ulu ekleyelim.
  2. Topak kalmaması için daima karıştırıyoruz. Kıvamı helva üzere olmalı.
  3. Ocağın altını kapatıp öbür bir kaba alalım.
  4. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
  5. Kremamsı bir kıvamı oluyor.
  6. Hazır olan hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
  7. Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Krema için tencereye süt, tereyağı ve şekerin yarısını alıp karıştırıyorum.
  9. Ayrı bir kasede yumurta nişasta ve kalan şekeri alıp çırpalım.
  10. Süt kaynadıktan sonra bir kepçe kaseye alıyorum.
  11. İyice çırptıktan sonra tencereye ek ediyorum.
  12. Kaynadıktan sonra altını kapatıp 1 paket vanilya ekliyorum.
  13. Soğuyana kadar orta ara karıştırıyorum.
  14. Ardından yarım paket kremayı ekleyip mikserle çırpıyorum.
  15. Pişen hamurları fırından alıp hafif delerek içlerine krema dolduruyorum.
  16. Son olarak benmari erittiğimiz çikolatayı üzerine döküyoruz.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kanat
Limonlu Cheesecake
Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Magnolia
10 Adet Pamuk Poğaça
Kakaolu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |