Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet yumurta
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tepleme nişasta
- Yarım paket toz şanti
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için tencereye suyu ve tereyağı alalım erimeye başlayınca ünü ek edelim ve güzelce çırparak karıştıralım suyunu çekince kısık ocakta bir kaç defa karıştıralım ve soğuması için kenara alalımm.
- Soğuyan hamura tek tek yumurtaları katarak karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye çay kaşığı yardımıyla koyup 170 derecede pişirelim.
- Daha sonra soğuması için kenara alalım bu sırada kremasını hazırlayalım tencereye kremşanti hariç bütün materyalleri alıp güzelce çırpalım.
- Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirelim soğuması için kenara alalım ve soğuyan kremaya yarım paket toz şanti koyup çırpalım ve ortasını kestiğimiz hamurumuzun içlerini dolduralım.
- Kaplarımızın tabanına kremadan koyalım ve üzerine hazırladığımız hamurları koyalım en üstü için çikolata sosu ve sütü tencereye alıp karıştırarak pişirelim ve orta ara karıştırarak soğutalım.
- soğuyan sosu profiterollerin üzerine koyalım ve süsleyip servis edelim.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








