Profiterol
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kreması için;
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket krem şanti
- Yarım paket krema
Çikolatalı sos için;
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yaparak başlayalım. Margarin ve suyu küçük bir tencereye alalım.
- Margarin eridikten sonra unu ekleyip karıştıralım.
- Bir iki dakka kadar ocağın üstünde kalıp toparladıktan sonra ocaktan alalım.
- Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek yeterlice mikserle çırpalım. Hamuru bir kenara alalım.
- Hamur biraz dinlenirken kremamızı yapalım.
- Öncelikle küçük bir kazana sütü alalım.
- Un, nişasta ve şekeri ekleyelim.
- Kıvam alana kadar ocağın üstünde karıştırmaya devam edelim.
- Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
- İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra krem şanti ve kremasını ekleyelim, karıştıralım.
- Biraz daha kıvam alması ve dinlenmesi için buzdolabına bırakalım.
- Hamurumuzu sıkma torbasına alalım.
- Tepsimize eşit büyüklüklerde (ceviz büyüklüğünde) top olacak formda sıkalım.
- Tüm hamur bitene kadar bu sürece devam edelim.
- 220 derece fırında alt üst açık 25 dk düzgünce kabarıp kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan profiterolleri soğuması için kenara alalım.
- Onlar soğurken çikolatalı sosunu yapalım.
- Sos tavasına krema, kakao ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
- Sonrasında ocağa alalım. Isınana kadar karıştıralım.
- Kremanın bozulmaması için ocakta çok tutmayalım.
- Evde kalıp çikolatanız yoksa sosu için, hazırlayacağınız pratik bir sos. Lezzet açısından da hiçbir kasveti olmuyor bu hal.
- Soğuyan profiterollerin içlerini kesip krema ile dolduralım.
- Hepsine bu süreci yaptıktan sonra servis edeceğiniz tabaklara ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayıp bırakabilirsiniz.
- Soğuyan çikolatalı sosu ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















