Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım paket krema

Çikolatalı sos için;

  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yaparak başlayalım. Margarin ve suyu küçük bir tencereye alalım.
  2. Margarin eridikten sonra unu ekleyip karıştıralım.
  3. Bir iki dakka kadar ocağın üstünde kalıp toparladıktan sonra ocaktan alalım.
  4. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek yeterlice mikserle çırpalım. Hamuru bir kenara alalım.
  5. Hamur biraz dinlenirken kremamızı yapalım.
  6. Öncelikle küçük bir kazana sütü alalım.
  7. Un, nişasta ve şekeri ekleyelim.
  8. Kıvam alana kadar ocağın üstünde karıştırmaya devam edelim.
  9. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
  10. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  11. İlk sıcaklığı geçtikten sonra krem şanti ve kremasını ekleyelim, karıştıralım.
  12. Biraz daha kıvam alması ve dinlenmesi için buzdolabına bırakalım.
  13. Hamurumuzu sıkma torbasına alalım.
  14. Tepsimize eşit büyüklüklerde (ceviz büyüklüğünde) top olacak formda sıkalım.
  15. Tüm hamur bitene kadar bu sürece devam edelim.
  16. 220 derece fırında alt üst açık 25 dk düzgünce kabarıp kızarana kadar pişirelim.
  17. Fırından çıkan profiterolleri soğuması için kenara alalım.
  18. Onlar soğurken çikolatalı sosunu yapalım.
  19. Sos tavasına krema, kakao ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
  20. Sonrasında ocağa alalım. Isınana kadar karıştıralım.
  21. Kremanın bozulmaması için ocakta çok tutmayalım.
  22. Evde kalıp çikolatanız yoksa sosu için, hazırlayacağınız pratik bir sos. Lezzet açısından da hiçbir kasveti olmuyor bu hal.
  23. Soğuyan profiterollerin içlerini kesip krema ile dolduralım.
  24. Hepsine bu süreci yaptıktan sonra servis edeceğiniz tabaklara ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayıp bırakabilirsiniz.
  25. Soğuyan çikolatalı sosu ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Meyveli Kek
Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
Balon Pide
Ispanaklı Pasta
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
Hdabla | © 2025 |