Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Profiterol hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 tutam tuz

İç krema için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti tozu (yarım çay bardağı soğuk süt ile çırpılacak)

Supangle stili çikolata sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram bitter çikolata (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatın.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla süratlice karıştırın.
  3. Hamur toparlanıp tencerenin tabanına yapışmayınca ocaktan alın. Soğuması için bir kenara bırakın.
  4. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek mikserin en düşük zamanında yahut tahta kaşıkla yeterlice yedirin.
  5. Her yumurtayı ekledikten sonra hamur pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hamurunuz macun kıvamında olmalı.
  6. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın.
  7. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırının kapağını katiyen açmayın! fırından çıkan profiterolleri soğumaya bırakın.
  8. Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  9. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyunca evvelce çırptığınız krem şantiyi ekleyip düzgünce karıştırın.
  10. Soğuyan profiterol toplarının içini bıçakla kesip yahut altından delerek hazırladığınız kremayla doldurun.
  11. Supangle üslubu çikolata sosu: süt, su, kakao, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  12. Ocaktan alınca vanilya, çikolata (isteğe bağlı) ve tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  13. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  14. Hazırladığınız supangle şekli çikolata sosunu kremalı profiterollerin üzerine çokça gezdirerek servis yapın.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Tavuk
Mayasız Yumuşacık Pişi
Minik Pizza
Patates Kavurması
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Şekersiz Granolalı Kek
Hdabla | © 2025 |