Profiterol
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Profiterol hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 tutam tuz
İç krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti tozu (yarım çay bardağı soğuk süt ile çırpılacak)
Supangle stili çikolata sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 50 gram bitter çikolata (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla süratlice karıştırın.
- Hamur toparlanıp tencerenin tabanına yapışmayınca ocaktan alın. Soğuması için bir kenara bırakın.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek mikserin en düşük zamanında yahut tahta kaşıkla yeterlice yedirin.
- Her yumurtayı ekledikten sonra hamur pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hamurunuz macun kıvamında olmalı.
- Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırının kapağını katiyen açmayın! fırından çıkan profiterolleri soğumaya bırakın.
- Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyunca evvelce çırptığınız krem şantiyi ekleyip düzgünce karıştırın.
- Soğuyan profiterol toplarının içini bıçakla kesip yahut altından delerek hazırladığınız kremayla doldurun.
- Supangle üslubu çikolata sosu: süt, su, kakao, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan alınca vanilya, çikolata (isteğe bağlı) ve tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Hazırladığınız supangle şekli çikolata sosunu kremalı profiterollerin üzerine çokça gezdirerek servis yapın.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








