Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır profiterol

Dolgu kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt ( klasik su bardağı)
  • 1 çay bardağı toz şeker ( klasık çay bardağı)
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 kutu krema

Çikolata sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram biter çikolata( tercihen sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)

Süslemek için;

  • Fındık içi

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolgu kreması için vanilya beyaz çikolata ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alıp çırpalım.
  2. Ocağa alalım karıştırarak göz göz olana kadar kaynamasını saglayalım, kısık ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp beyaz çikolata tereyağı ve vanilyayı ekleyip düzgünce çırpalım.
  3. Dolgu kremamızı soğuması için kenara alalım ( orta ara karıştıralım kaymaklanmasın) soğuduktan sonra 1 kutu kremamızı ekleyelim mikserle 3 dk çırpalım.
  4. Çikolata sosu için; tereyağı vanilya ve çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alalım uygunca karıştırıp pişirelim.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra çikolata tereyağı ve vanilyamızı ekleyip yeterlice karıştıralım ocaktan alalım.
  6. Soğumuş dolgu kremamızla profiterol toplarımızın içlerini dolduralım.
  7. Uygun bir borcama yahut servis kuplarına alalım.
  8. Kalan kremamızdan aralarınada sıkıp dolgu yapalım.
  9. Fındık serpiştirip sosumuzu üzerlerine eşit ölçüde dökelim.
  10. Çikolata sosumuzun üzerinde fındık ek edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💐.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cupkek
Soslu Kanat
Tart Kalibinda Kostebek Pasta
Yayla Çorbası
Haşhaşlı Limonlu Kek
Orman Meyveli Glutensiz Şekersiz Kek
Hdabla | © 2025 |