Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik toz şeker
  • 6 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Krema için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • ½ lt süt
  • 1 pk vanilya

Çikolata sos için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 100 gram kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 800 ml süt

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun yapılışı: yağ, su ile birlikte bir tencerede eritilir.
  2. Ardından un, tuz ve şeker eklenip daima karıştırılarak kavrulur.
  3. Karışım ocaktan alınır ve yaklaşık 5 dakika dinlendirilir.
  4. Dinlendikten sonra, yumurtalar teker teker eklenerek mikserle ya da spatula ile uygunca karıştırılır.
  5. En son vanilya eklenir.
  6. Hamur sıkma torbasına alınarak yağlı kâğıt serili tepsiye küçük toplar halinde sıkılır.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  8. Krema yapılışı: tüm kuru materyaller tencereye alınır ve karıştırılır.
  9. Üzerine süt yavaş yavaş eklenirken daima karıştırmaya devam edilir.
  10. Karışım pürüzsüz hale gelince yumurta eklenir ve biraz daha çırpılır. Orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir.
  11. Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  12. Sos yapılışı: sos, kremayla birebir teknikle hazırlanır.
  13. Kakaonun tam karıştığından ve topak kalmadığından emin olun.
  14. Soğuyan profiterol toplarının içine, sıkma torbası yardımıyla krema doldurulur.
  15. Tüm toplar doldurulduktan sonra üzerlerine hazırlanan çikolata sos dökülerek servis edilir.

Tarifin yapılış görüntüsünü @pastry. 30 isimli instagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Mayasız Poğaça
Akşam Menüsü
Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve)
Maş Salatası
Sütlaç (Köy Sütüyle)
Mısırlı Yoğurtlu Makarna
Hdabla | © 2025 |