Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 100 gram tereyağ
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik toz şeker
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- ½ lt süt
- 1 pk vanilya
Çikolata sos için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 100 gram kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 800 ml süt
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun yapılışı: yağ, su ile birlikte bir tencerede eritilir.
- Ardından un, tuz ve şeker eklenip daima karıştırılarak kavrulur.
- Karışım ocaktan alınır ve yaklaşık 5 dakika dinlendirilir.
- Dinlendikten sonra, yumurtalar teker teker eklenerek mikserle ya da spatula ile uygunca karıştırılır.
- En son vanilya eklenir.
- Hamur sıkma torbasına alınarak yağlı kâğıt serili tepsiye küçük toplar halinde sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Krema yapılışı: tüm kuru materyaller tencereye alınır ve karıştırılır.
- Üzerine süt yavaş yavaş eklenirken daima karıştırmaya devam edilir.
- Karışım pürüzsüz hale gelince yumurta eklenir ve biraz daha çırpılır. Orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Sos yapılışı: sos, kremayla birebir teknikle hazırlanır.
- Kakaonun tam karıştığından ve topak kalmadığından emin olun.
- Soğuyan profiterol toplarının içine, sıkma torbası yardımıyla krema doldurulur.
- Tüm toplar doldurulduktan sonra üzerlerine hazırlanan çikolata sos dökülerek servis edilir.
Tarifin yapılış görüntüsünü @pastry. 30 isimli instagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
