Profiterol
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3-4 adet yumurta
Kreması için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru için bir tencereye bir su bardağı su ve 125 gram tereyağını alıp kaynatalım.
- Ardından bir su bardağı unu ekleyip kavuralım 10 dakika soğumaya bırakalım ve teker teker 4 adet yumurtayı ekleyelim.
- Diğer yandan kreması için bir tencereye süt,un,şeker ve yumurtayı ekleyip pişirelim piştik sonra bir paket şekerli vanilini ekleyelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları sıkalım evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.
- Diğer yandan çikolata sosu için bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve bir paket çikolata sosunu ekleyelim.
- Pişen hamurların içine kremayı dolduralım ve üzerlerine çikolata sosu dökelim servise hazır. Afiyet olsun.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















