Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3-4 adet yumurta

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru için bir tencereye bir su bardağı su ve 125 gram tereyağını alıp kaynatalım.
  2. Ardından bir su bardağı unu ekleyip kavuralım 10 dakika soğumaya bırakalım ve teker teker 4 adet yumurtayı ekleyelim.
  3. Diğer yandan kreması için bir tencereye süt,un,şeker ve yumurtayı ekleyip pişirelim piştik sonra bir paket şekerli vanilini ekleyelim.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları sıkalım evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.
  5. Diğer yandan çikolata sosu için bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve bir paket çikolata sosunu ekleyelim.
  6. Pişen hamurların içine kremayı dolduralım ve üzerlerine çikolata sosu dökelim servise hazır. Afiyet olsun.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Popüler Olan Vişneli Çikolatalı 25 Dakika Topkek
Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Gibi (Videolu)
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Havuçlu Rulo Kek
Mangalda Nefis Kanat
Hdabla | © 2025 |