Pratik Ve Kusursuz Ekmek

Pratik Ve Kusursuz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Alabildiği kadar ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Pratik Ve Kusursuz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu eleyerek yoğurma kasesine alalım, tuzu ve mayayı ekleyelim elimizle harmanlayalım, ılık suyu yavaş yavaş dökerek yoğuralım ele yapışan am çok cıvık bir hamur olmayacak o yüzden un eği yapmayın( fotoğraf basamağında tepside cıvıklığı mevcuttur )
  2. 15 dk kadar yoğurun, en son olarak sıvı yağı hamurun üzerine dökün streçleyip 45 dk mayalandırın.
  3. Tepsiyi yağlayın hamuru tepsiye yayın üzerine bir bez örtün 15 dk mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürün.
  4. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, birinci sıcağı çıkınca servise hazır afiyet olsun yorum takiplerinizi bekliyorum sevgiyle kalın ❤️.

Pratik Ve Kusursuz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ördek Yumurta Ve Avakado Soslu Ekmek
Minik Ekmekler (Videolu)
Alinazik
Tam Kıvamında Gelin Pastası
Mayasız Yumuşacık Pişi
Orijinal Pastane Supanglesi
Hdabla | © 2025 |