Pratik Portakallı Kek

Pratik Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Aldığı kadar un

Pratik Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük modüllere ayırdığımız portakalı, yumurtayı, yağ ve şekeri blenderliyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Portakal suyunu, zerdeçal ve kabartma tozunu ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
  3. Kontrolü halde ununu ek edelim ve yağladığımız muffin kaplarına dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika denetimli pişirelim, pratik ve hoş bu lezzeti deneyenlere afiyet olsun.

Pratik Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Kebabı ( Lezzet Şov )
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Yumuşacık Ramazan Pidesi
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Krep Gözleme
Hdabla | © 2025 |