Pratik Peynirli Poğaça

Pratik Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1/2 (yarım) bardak ılık süt
  • 1/2 (yarım) bardak ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 bardak un

İç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı lor
  • 4 yemek kaşığı beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı çörekotu

Pratik Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cezvede su ve sütü sırayla ısıttım ,parmağı çok yakmayacak seviyede.
  2. Bir kapta suyu,sütü,kuru mayayı şekeri tuzu karıştırdım üzerini kapatarak 10 dk beklettim.
  3. Harcına 1 yumurtayı kırdım başka yumurtanın beyazını da ekledim sarısını ayırdım üzeri için.
  4. 4-5 bardak un elime yapışmayana kadar ekledim.
  5. Yuvarlayarak kabın ağzını kapattım. 20-25 dk beklettim.
  6. Ayrı tabağa lor ve beyaz peyniri karıştırdım.
  7. Dinlenen hamuru masada elimle incelterek biçim verdim,iç harcını ekledim yağlı kağıtta tepsiye dizdim. Fırını açtım ısındı.
  8. Sonrasında üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırdım üzerine sürdüm.
  9. Çörekotu serptim. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun:).

Pratik Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)
Kolay Sütlaç Yapımı
Mercimek Ekmeği
Elmalı Tarçınlı Kek
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Sebzeli Karidesli Noodle
Hdabla | © 2025 |