Pratik Muz Topları
Pratik Muz Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük muz
- 1 paket sade bisküvi
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Pratik Muz Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 adet muzu çatal yada elle eziyoruz.
- Rondodan çektiğimiz bisküvileri denetimli olarak ekliyoruz ve yoğuruyoruz ,homojen kıvam alması lazım.
- Bir ölçü cevizi rondodan orta kalınlıkta çekiyoruz.
- Hindistan cevizi ve ceviz modüllerini farklı kaplara koyuyoruz.
- Hamurumuzdan elimizle istediğiniz büyüklükte toplar yapıp cevize yahut hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Hamurumuz bitene kadar bu biçimde devam ediyoruz. Ben 30 adet muzlu top elde ettim.
- Tepsimizi biçimler bozulmayacak biçimde streçleyip derin dondurucuya şoklamak için koyuyoruz.
- 1 saat kâfi daha kısa da olabilir size kalmış.
- Süslemeyi dilediğiniz üzere yapabilirsininiz yorumlarınızı ve yaptığınız topların fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Afiyet olsun. :).
Pratik Muz Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












