Pratik Muz Topları

Pratik Muz Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük muz
  • 1 paket sade bisküvi
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Pratik Muz Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 adet muzu çatal yada elle eziyoruz.
  2. Rondodan çektiğimiz bisküvileri denetimli olarak ekliyoruz ve yoğuruyoruz ,homojen kıvam alması lazım.
  3. Bir ölçü cevizi rondodan orta kalınlıkta çekiyoruz.
  4. Hindistan cevizi ve ceviz modüllerini farklı kaplara koyuyoruz.
  5. Hamurumuzdan elimizle istediğiniz büyüklükte toplar yapıp cevize yahut hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Hamurumuz bitene kadar bu biçimde devam ediyoruz. Ben 30 adet muzlu top elde ettim.
  7. Tepsimizi biçimler bozulmayacak biçimde streçleyip derin dondurucuya şoklamak için koyuyoruz.
  8. 1 saat kâfi daha kısa da olabilir size kalmış.
  9. Süslemeyi dilediğiniz üzere yapabilirsininiz yorumlarınızı ve yaptığınız topların fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Afiyet olsun. :).

Pratik Muz Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balaban Köfte
Susamlı Kek
Avjar Sos
Sodalı Tuzlu Peynirli Kek
Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır
Soğuk Baklava Tarifi
Hdabla | © 2025 |