Pratik Midye Böreği

Pratik Midye Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 100 gram tereyağ
İçi için;
- 200 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Pratik Midye Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 tane milföy hamurunu yan yana olacak biçimde birleştirerek merdane yardımıyla açalım.
- Erittiğimiz tereyağından üzerine yayıp yuvarlayalım.
- Diğer hamurlara da tıpkı süreci yapıp bir saat dinlendirmek üzere hamurları buzluğa atalım.
- Peyniri ezip akabinde doğradığımız maydanozlarla karıştıralım.
- Dinlenmiş olan hamurlarımızı buzluktan alıp, yuvarlak halkalar olarak keselim.
- Bu yuvarlak dilimleri elimizle hafif açıp içine harcımızı koyarak tek bir taraftan katlayarak kapatıp elimizle kenarları güzelce kapatalım.
- Tüm hamurlara birebir süreci tekrarlayalım.
- Bu tanımda böreğimizin üstüne yumurta sürmeden fırına veriyoruz.
- 200 derecede güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Pratik Midye Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
