Pratik Mercimek Çorbası

Pratik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3–4 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 5 su bardağı su (varsa tavuk suyu da mükemmel olur)

Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsağı güzelce kavuruyoruz, akabinde salçayı ekliyoruz.
  2. Mercimekleri de ekleyip 5 dakika kadar kavurduktan sonra suyu (ve varsa tavuk suyunu) ek ediyoruz.
  3. Pişince blenderdan geçiriyoruz.

Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek
Kremalı Bisküvili Pasta
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Çilekli Kek
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Lahmacun
Hdabla | © 2025 |