Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tarifi

Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 – 300 gram kahverengi kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak yahut sarımsak tozu
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik ( ben göz kararı kullandım)
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları güzelce silip, doğrayın.
  2. Tavada yağı kızdırın ve mantarları ekleyin. Kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar kavurun.
  3. Mantarlar hafif sönmeye başlayınca sarımsağı ve baharatları ek edin. En son tuzu ekleyin.
  4. Kısık ateşte kavurup ocağın altını kapatın.

Not:Bu tanımı yalnızca kahverengi kültür mantarıyla değil, istiridye mantarı yahut kräuterseitlinge (kral istiridye mantarı) ile de deneyebilirsiniz. Daha ağır bir aroma ve farklı bir doku elde etmiş olursunuz.

Servis Önerisi:Izgara tavuk ya da kırmızı etin yanına garnitür olarak ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda omlet içine koyarak farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Borcam Pastası
Airfrey Yağsız Sağlıklı Sebzeli Pizza
Kolay Latte Yapımı
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Damla Çikolatalı Kurabiye
Kabaklı Havuçlu Tarator
Hdabla | © 2025 |