Pratik Lezzetli Anne Oturtması
Pratik Lezzetli Anne Oturtması Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram az yağlı kıyma
- Yaklaşık 3 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçek yağ
- Kekik
- Nane
- Kimyon
- Tuz
- 1 çay kaşığı kadar pul biber
- 3 su bardağı sıcak su
Not: patateslerinizin yumuşamasına nazaran sıcak su ek edilebilirsiniz. çok sulu kalmamasına itina şovunuz.
Pratik Lezzetli Anne Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet soğan ve 2 diş sarımsağı rondadan geçiriyoruz. Dilerseniz olağan yemeklikte doğrayabilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını, rondadan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı teflon tavada kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz soğanlara 250 gram az yağlı kıymayı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıyma ve soğan, sarımsak özleştikten sonra 1 yemek kaşığı tatlı biber salçasını ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ek ediyoruz. Akabinde zar küpü formunda doğranmış patateslerimizi ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
- En son olarak bir tutam maydanoz, kekik, nane, kimyon, tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz. Orta ara denetim ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Oturtma piştikten sonra altını kapatıyoruz. Bi 5 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Servis: oturtma’nın üzerine rendelenmiş kaşarımızı serpiştiriyoruz. Not: istediğiniz kadar kaşar ek edebilirsiniz. Yemeğin yanında marul salatası ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Lezzetli Anne Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















