Pratik Krep Gözleme
Pratik Krep Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçine;
- Yarım kase lor
- 1 adet ince doğranmış soğan (taze soğan da olur)
- 1 bağ yıkanmış ince ince doğranmış ıspanak yaprakları(sapı değil)
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik pul biber
Pratik Krep Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurun iç materyali için ince ince doğranmış soğan ve ıspanağı elimizle yoğurarak öldürüyoruz.
- İçine lor ve pul biber de katıp karıştırıyoruz.
- Hamur için çırpma kabına un, su zeytinyağı ve tuz ekleyip çırpıyoruz. Akışkan bir krep hamuru elde ediyoruz.
- Yağladığımız tavaya bir kepçe olacak formda döküyoruz.
- Alt tarafı pişmeye başlayınca harçtan koyup d formunda kapatıyoruz. Önlü gerili kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen gözlemeleri isteğe bağlı olarak tereyağlayabilirsiniz.
- Daha pratik olsun istiyorsanız 2 tava ile çalışmanızı öneririm.
- Tavanın birinde krepi pişirip başkasında kızartabilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Pratik Krep Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














