Pratik Kırpık Börek
Pratik Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için;
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 100 gram erimiş margarin ya da tereyağı
İç harç için;
- 1 avuç yıkayıp temizlenmiş ince doğranmış dereotu
- 1 çay bardağı lor peynir
Pratik Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları rulo haline getirip, bir parmak kalınlığında kesin.
- Sos için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
- İç harç için olan gereçleri bir kasede karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine parçalanmış yufkaların yarısını yayın üzerine iç harcın tamamını yayın onun üzerine kalan kesim yufkaları döşeyin en son sosu bütün tepsideki materyallerin üzerine gezdirin.
- 190 derece fırında üzeri uygunca kızarana kadar pişirin.
Pratik Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






