Pratik Kırpık Börek

Pratik Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram erimiş margarin ya da tereyağı

İç harç için;

  • 1 avuç yıkayıp temizlenmiş ince doğranmış dereotu
  • 1 çay bardağı lor peynir

Pratik Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları rulo haline getirip, bir parmak kalınlığında kesin.
  2. Sos için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
  3. İç harç için olan gereçleri bir kasede karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine parçalanmış yufkaların yarısını yayın üzerine iç harcın tamamını yayın onun üzerine kalan kesim yufkaları döşeyin en son sosu bütün tepsideki materyallerin üzerine gezdirin.
  5. 190 derece fırında üzeri uygunca kızarana kadar pişirin.

Pratik Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerit Poğaça
Bulgurlu Pırasa Çorbası
Mercimek Çorbası
Hindistan Cevizli Kurabiye
Tutmaç Çorbası
Tavuklu Pıde
Hdabla | © 2025 |