Pratik Karışık Pizza

Pratik Karışık Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya (dilerseniz bir paket kuru maya kullanabilirsiniz)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 2 tane rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı nane
Üzeri için;
- Sucuk
- Yeşil biber
- Zeytin
- Kaşar peyniri
- İsteğe bağlı konserve mısır ,sosis ekleyebilirsiniz
Pratik Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaba 5 su bardağı unumuzu ekliyoruz ,ortasını havuz halinde açıyoruz ,daha sonra tuz ,maya, yağ ve toz şekeri ekliyoruz bunları bir güzelce karıştırıyoruz .
- Saha sonra ılık suyumuzu koyarak homojen bir kıvama getiriyoruz ve yavaş yavaş kenardan unumuzu alıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .
- Daha sonra üzerini streç sinema ile örterek 30 dakika sıcak bir ortamda mayalamaya bırakıyoruz.
- Ardından mayalanan hamurumuzu tezgaha alıyoruz iki kesime bölüyoruz un yardımıyla açıyoruz çok ince olmayacak formda çok da kalın olmayacak biçimde yuvarlak bir biçim veriyoruz .
- Altına biraz un serdiğimiz tepsimize pizzamızın hamurunu alıyoruz ve çatalla birçok delik açıyoruz bu açtığımız dedikler hamurumuzun şişmesini engelleyecek.
- 10 dakika pişiriyoruz ,daha sonra pizzamızın hamuru pişerken küçük bir kapta sosumuzu hazırlıyoruz ,sosumuz içinde salçamızı yağımızı rendelenmiş domates ve nane ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- 10 dakika sonunda pişen hamurumuzu çıkartıp sosumuzu fırça yardımıyla yayıyoruz.
- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz ve materyallerimizi istediğimiz ve dilediğimiz halde tek tek diziyoruz.
- Tekrar üzerine kaşar peyniri serpiyoruz ve fırına veriyoruz, 5 dakika sonra pişen pizzamız yemeye hazırdır şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Pratik Karışık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







