Pratik Ispanaklı Börek

Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (5 adet)
  • 1 kg ıspanak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet kuru soğan

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak güzelce yıkanıp temizlenmiş ıspanakları yemeklik doğrayıp tencereye sıvı yağ alıp daha sonra kuru soğanları uygunca pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Daha sonra ıspanakları ek edelim, diriliği gidince baharatları ek edip suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  3. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyelim ıspanağın.
  4. Diğer taraftan uygun bir tepsiye yufkaları yayalım ve alt tabanını yufka yerleştirelim akabinde sostan ekleyelim.
  5. Soğuyan ıspanaklı harçtan eşit dağıtalım ve tekrar yufka ile kapatalım ıspanak dağıtalım sos dökelim ve yufka bitene kadar bu sürece devam edelim.
  6. En son kalan sosu böreğin üzerine dökelim, yumurta sarısından sürelim.
  7. 200 derece fırında 45 dk pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynir Yapımı Ev Usulü
Airfrey’de Kahvaltıya İki Çeşit Milföy Börek
Buzluk İçin Mantar Kurabiye (Videolu)
Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin
Napoliten Soslu Tagliatelle
En Kolayından Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |