Pratik Ispanaklı Börek

Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yufka (5 adet)
- 1 kg ıspanak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet kuru soğan
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak güzelce yıkanıp temizlenmiş ıspanakları yemeklik doğrayıp tencereye sıvı yağ alıp daha sonra kuru soğanları uygunca pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra ıspanakları ek edelim, diriliği gidince baharatları ek edip suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyelim ıspanağın.
- Diğer taraftan uygun bir tepsiye yufkaları yayalım ve alt tabanını yufka yerleştirelim akabinde sostan ekleyelim.
- Soğuyan ıspanaklı harçtan eşit dağıtalım ve tekrar yufka ile kapatalım ıspanak dağıtalım sos dökelim ve yufka bitene kadar bu sürece devam edelim.
- En son kalan sosu böreğin üzerine dökelim, yumurta sarısından sürelim.
- 200 derece fırında 45 dk pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



