Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz)

Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- Ceviz
- Fıstık
- Fındık vs
Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz teflon geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağını ekleyip orta ateşte eritip ısıtın.
- Hafif kızmış yağın içine irmik ve unu ekleyip kısık ateşte spatula ile tabanını ve kenarları kazıyarak daima karıştırarak kavurun.
- Kısık ateşte olması daha lezzetli olacaktır çabuk olsun derseniz orta ateşte 10 dakikada rengi dönecektir.
- Rengini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayarak kavurabilirsiniz.
- Kavrulan helvanın üzerine 2 bardak yahut az şekerlo seven 1,5 bardak şekeri ekleyip 5 dakika daha kavurup şekerin biraz erimesini sağlayalım.
- Şimdi isteğe nazaran findık, fıstık, ceviz vs de eklenebilir.
- Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın. ⚠️bu esnada dikkatli olun fokurdayıp taşabilir tavayı ocaktan kısa bir mühlet çekip devam edebilirsiniz.
- Helva suyunu çekip istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın ister biraz sulu ve nemli isterseniz suyunu büsbütün çektirip daha sert kıvamlı yapabilitsiniz.
- Ocağı kapatıp üzerine bez örtüp demlendirin. Acı türk kahvesi yanına hoş oluyor😊.Afiyet olsun.
Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






