Pratik Çömlek Yemeği
Pratik Çömlek Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 küçük uzunluk soğan
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 2 patates
- 2 küçük domates
- 3 kaşığı zeytinyağı
- 3 kaşığı sıvı yağ
- 2 kaşık domates salçası
- 2 kaşık biber salçası
- 4 dilim kaşar
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Baharat
Pratik Çömlek Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın, çok az tuzlayın.
- Ardından bütün zerzevatları küp küp doğrayıp sırayla çömleğinize dizin. Alt katına etiniz gelecek biçimde olsun.
- En üst kısmına da domatesleri yerleştirin
- Bir cezvede salçanızı ve yağınızı suyunuzu düzgünce karıştırınız ve çömleklerinize paylaştırınız.
- Ardında fırına 170 derece de pişiriniz. Yemeğinizin piştiğini patatesinden anlayabilirsiniz.
- Pişmeye 5 dk kala kaşarlarınızı koyun, 5 dk daha fırınlayın ve çömleğiniz hazır. Afiyetler olsun 😊 ❤
Pratik Çömlek Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









