Pratik Çıtır Yufka Börek
Pratik Çıtır Yufka Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet baklavalık yufka yoksa olağan ince yufkada olur
- 3 çeşit peynir (mümkünse kaşar, basma, lor peynir)
- Tereyağ
- Maden suyu(zorunlu değil fakat tavsiye ederim)
- Susam
- Yumurta sarısı
Pratik Çıtır Yufka Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ eritilir. Hazırda bekletilir.
- Kaşar rendelenir. Peynir harcına biraz tuz ekleyelim. Peynir karıştırılır.
- İçerisine isteğinize bağlı karabiber, maydanoz, pul ya da toz biber konabilir.
- Yufkalar kalın şeritler halinde kesilir. İddiası bir yufkadan 8 şerit çıkar.
- Her şerit maden suyuna batırılıp çıkarılır.
- Maden suyu süreci mecburî değil. Yalnızca tereyağ sürüpte sürece devam edebiliriz.
- Üzerine fırça yardımı ile tereyağ sürülür.
- Bir modül peynir karışımından en uca konulur.
- Üçgen, muska formun de çevire çevire sarılır.
- En uzun şeritten 3 adet sarılır.
- Çok katmanlı olmasın. İçi pişsin.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam serpilir.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika da servise hazır hale gelir.Afiyet olsun 😇💕👌.
Pratik Çıtır Yufka Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










