Pratik Çıtır Yufka Börek

Pratik Çıtır Yufka Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet baklavalık yufka yoksa olağan ince yufkada olur
  • 3 çeşit peynir (mümkünse kaşar, basma, lor peynir)
  • Tereyağ
  • Maden suyu(zorunlu değil fakat tavsiye ederim)
  • Susam
  • Yumurta sarısı

Pratik Çıtır Yufka Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ eritilir. Hazırda bekletilir.
  2. Kaşar rendelenir. Peynir harcına biraz tuz ekleyelim. Peynir karıştırılır.
  3. İçerisine isteğinize bağlı karabiber, maydanoz, pul ya da toz biber konabilir.
  4. Yufkalar kalın şeritler halinde kesilir. İddiası bir yufkadan 8 şerit çıkar.
  5. Her şerit maden suyuna batırılıp çıkarılır.
  6. Maden suyu süreci mecburî değil. Yalnızca tereyağ sürüpte sürece devam edebiliriz.
  7. Üzerine fırça yardımı ile tereyağ sürülür.
  8. Bir modül peynir karışımından en uca konulur.
  9. Üçgen, muska formun de çevire çevire sarılır.
  10. En uzun şeritten 3 adet sarılır.
  11. Çok katmanlı olmasın. İçi pişsin.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam serpilir.
  13. 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika da servise hazır hale gelir.Afiyet olsun 😇💕👌.

Pratik Çıtır Yufka Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börülce Yaprağı Salatası
Fırında Bamya Kapama
4 Çeşit Meze
Kumpir
Garanti Tarif Şekerpare
Cantik Pide
Hdabla | © 2025 |