Pratik Çiğ Köfte (Robotta)

Pratik Çiğ Köfte (Robotta) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 /2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 /2 çay bardağı isot
- 1 /2 çay bardağı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzsuz ise biraz daha arttırın)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
Pratik Çiğ Köfte (Robotta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru sıcak su ile ıslatıp 10 dakika kadar yumuşamasını ve suyunu çekmesini bekleyin.
- Soğanı rendeleyin.
- Robota bulgur, rendelenmiş soğan, salça, isot, pul biber, zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 adet limonun suyunu döküp en düşük düzeyde karıştırın.
- Ardından tuzunu kendinize nazaran ayarlayın.
- Robotu en az 10 dakika çalıştırın.
- Yavaş yavaş çalıştırın üstteki gereçleri yavaş yavaş alıp yoğuruyor.
- 10 dakika sonra çiğ köfte kıvamına gelmişse durdurabilirsiniz.
- Elinizle bulguru toparladıktan sonra köfte üzere sıkıp ve servis tabağına dizebilirsiniz.
Pratik Çiğ Köfte (Robotta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






