Pratik Börülce Salatası

Pratik Börülce Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı börülce
- 1 çay bardağı mısır
- 2-3 adet kapya biber
- 6-7 adet kornişon turşu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Maydanoz
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Pratik Börülce Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel daha evvel satılmış kuru börülce 25 dakika düdüklü tencerede haşlıyoruz. Bu müddet sizin düdüklü tencerenizin haşlama mühletine nazaran değişebilir. Eski tip düdüklülerde 25 dakikada pişiyor.
- Ardından kornişonları kapya biberi ince ince doğrayıp akabinde mısır ekliyoruz.
- Tuz yağ ve limon ekledikten sonra isteğe bağlı olarak nar ekşisi de eklenebilir. Kornişon turşusunun ekşisi kâfi geldiği için bu salatada ben nar ekşisi kullanmıyorum.
- Maydanozları ince ince doğrayıp istediğimiz ölçüde ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak dereotu da ekleyebilirsiniz. Hem doyurucu hem de çok lezzetli olan salatamız servise hazır.
Not:Bu tanımı ani gelen konuğa yapmanın en pratik yolu kuru börülceyi aldığınız vakit 12 saat ıslatıp suda bekletin akabinde börülceleri yıkayıp süzerek poşetleyip buzluğa atın. Bir konuk geldiğinde yahut bakliyat salatası yapmak istediğinizde çabucak buzluktan çıkartıp düdüklü tencerede 20 yahut 25 dakika haşlayıp salata yapabilirsiniz. Ben kuru börülceyi her vakit buzluğumda bulunduruyorum. Alır almaz akşam ıslatıp sabaha kadar suda bekletmeniz kâfi olacaktır. Akabinde tek yapmanız gereken poşetleyip buzluğa atmak.
Pratik Börülce Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

