Poy (Kahvaltılık)

Poy (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı susam
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Poy (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Susamı yapışmayan tavada rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavurma süreci bittiği üzere tavadan alıp öbür bir tabağa geçirelim.
- Tava sıcak olduğu için susamlarımız yanabilir.
- İyice soğuyan susamı rondoya alalım.
- Tuz ve baharatları ek edelim.
- Susam toz haline gelene kadar rondoda çekelim.
- Kahvaltılık poyumuz hazır.
- Kızarmış ekmeğe yağ sürüp üstüne poyu serperek yeriz. Yada zeytinyağ a bandırılmış ekmeği poya bandırın o denli nefis oluyor. Kahvaltıya değişik bir şey olsun.
Deneyecek olanlara.Afiyet olsun 😋.
Poy (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

