Poy (Kahvaltılık)

Poy (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Poy (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Susamı yapışmayan tavada rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Kavurma süreci bittiği üzere tavadan alıp öbür bir tabağa geçirelim.
  3. Tava sıcak olduğu için susamlarımız yanabilir.
  4. İyice soğuyan susamı rondoya alalım.
  5. Tuz ve baharatları ek edelim.
  6. Susam toz haline gelene kadar rondoda çekelim.
  7. Kahvaltılık poyumuz hazır.
  8. Kızarmış ekmeğe yağ sürüp üstüne poyu serperek yeriz. Yada zeytinyağ a bandırılmış ekmeği poya bandırın o denli nefis oluyor. Kahvaltıya değişik bir şey olsun.

Deneyecek olanlara.Afiyet olsun 😋.

Poy (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Reyhan Şerbeti
Kıymalı Girit Kabağı Dolması (Videolu)
Şipşak Serseri Böreği Acil Durmalardan Kurtaran Muhteşem Börek (Videolu)
Sağlıklı Dondurma
Kavılca Ekmeği
Tavuklu Çökertme Kebabı
Hdabla | © 2024 |