Poy (Kahvaltılık)

Poy (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Poy (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Susamı yapışmayan tavada rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Kavurma süreci bittiği üzere tavadan alıp öbür bir tabağa geçirelim.
  3. Tava sıcak olduğu için susamlarımız yanabilir.
  4. İyice soğuyan susamı rondoya alalım.
  5. Tuz ve baharatları ek edelim.
  6. Susam toz haline gelene kadar rondoda çekelim.
  7. Kahvaltılık poyumuz hazır.
  8. Kızarmış ekmeğe yağ sürüp üstüne poyu serperek yeriz. Yada zeytinyağ a bandırılmış ekmeği poya bandırın o denli nefis oluyor. Kahvaltıya değişik bir şey olsun.

Deneyecek olanlara.Afiyet olsun 😋.

Poy (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Pilavı
Avokadolu Pancarlı Salata
Elmalı Kurabiye
Bol Soslu Enfes Hazır Mantı
Pişmeyen Fit Kurabiye
Tavuk Şiş Tarifi (Tavuk Çöp Şiş) (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet